Cabana de vanatoare a familiei Ceausescu

Aceasta este camera din cabana Pralea unde dormea cuplul de dictatori comunisti. Cabana Pralea, unde venea la vânatoare fostul dictator, si Întarcatoarea, construita din ordinul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer, 犀利士
atrag cei mai multi turisti.

Aceasta este camera prezidentiala in care se odihnea Nicolae Ceausescu dupa renumitele  partide de vanatoare din zona.

 

Sifonierul este mic în înaltime pentru ca Ceausescu nu accepta sa fie ceva mai înalt ca el, iar patul nu este lung. Daca esti mai înalt trebuie sa dormi pe lat, nu pe lung, ca nu încapi“, mai povesteste Titianu. La Ocolul Silvic Manastirea Casin poate fi închiriata Cabana Întarcatoarea, care dispune de 20 de camere.

Sifonierul nu era mai inalt decat Ceausescu

Aceasta a fost ridicata la îndemnul primului ministru de atunci, Ion Gheorghe Maurer, si asta pentru ca Ceausescu nu-l primea în resedinta lui de la Pralea. Aici a venit de câteva ori si cu scriitorul Mihail Sadoveanu, dar si cu alte personalitati ale vremii, precum Nikita Sergheevici Hrusciov, fostul sef al Uniunii Sovietice sau Gheorghe Gheorghiu-Dej.

„A fost gasita cartea de oaspeti de atunci si într-adevar apare semnatura lui Mihail Sadoveanu“, povesteste Adrian Titianu. Toate cabanele au fost renovate din temelii, dispun de bai si bucatarii moderne, complet utilate, dar si de personal de îngrijire.